Trenduri

Turcoaz

Trenduri

Turcoazul este o culoare fascinantă ce face trecerea între albastru și verde. Caracterul ei aparte rezidă din faptul că poate fi încadrată la fel de bine în familia verdelui după cum și în familia albastrului, ambele revendicând-o în egală măsură.

Turcoazul este o culoare eminamente rece. Alături de alb sau gri ea își păstrează răceală și strălucirea. Funcționează de minune alături de culori cum ar fi roșul, violetul sau verdele cald, oferind ochiului un spectacol rafinat.

Turcoazul este o culoare plină de personalitate, care nu poate lasă indiferent pe nimeni. Introducerea ei într-un interior va schimba fundamental aerul respectivei încăperi. În cantități foarte mari sau la exterior poate fi extrem de neplăcută, de aceea trebuie utilizată cu măsură și atenție pe zone mai degrabă mici ca și întindere. De asemenea, alături de culori calde deschise, cum ar fi galbenul sau oranjul, se încălzește mult, însă este dificil de combinat armonios.

Turcoazul este recomandat și pentru accesorii și accente cromatice, în special în interioare a căror dominantă cromatică este roșul sau violetul.